Discord Kilitli Odalara Nasıl Girilir?

Discord kilitli odalara nasıl girilir; Discord, son zamanların en fazla aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformlarından birisi. Discord içerisinde çeşitli sunucular yardımı ile yeni arkadaşlar edinebilir, onlarla sesli ve görüntülü sohbetler edebilirsiniz. Özellikle de oyun severlerin vazgeçmediği platformlardan birisi.

Zaman zaman siz de bir sunucuya girdiğinizde bazı sesli veya görüntülü sohbet kanallarının yanında bir kilit işaretine rastlamışsınızdır. Bu sohbet odaları yetkili kişiler tarafından kilitlenir ve herkes bu odalara giriş yapamaz. Sadece yetkili kişiler veya odayı kuran kişinin istediği kişiler bu odalara erişim sağlayabilmektedir. Peki bu odalara biz de girebilir miyiz? Discord kilitli odalara nasıl girilir?

Discord Kilitli Odalara Girme

Bu, kurallarda, sabitlenmiş bir mesajda veya sunucunun nasıl yönetildiğine bağlı olarak başka bir yerde açıklanabilir, bunun için belirli koşulları sağlamanız gerekebilir;

  • Belki de henüz söz konusu sunucuda kendinizi doğrulamamışsınızdır.
  • Ayrıca kanalın özel olması amaçlanmış olabilir ve katılmanızı istemiyor olabilirler ve yalnızca birkaç seçilmiş kişi kanala erişebilir.
  • Erişmek için profilinize bir rol eklemeniz veya sunucu personeli tarafından size bir rol verilmesi gerekebilir.
  • Belki bir tür yalnızca destekçi (örneğin Patreon) kanalıdır.

Kanalın kilitlenip girememenizin birçok sebebi olabilir. Ne olursa olsun, bu izinlere bağlıdır. Şu anda kilitli kanala katılma izniniz yok ve bunu yapmak için izinleri almanız gerekiyor. Muhtemelen bir sunucu personeline (veya onu yöneten birine) bu konuda soru sorabilirsiniz.

Bir Discord Kanalını Nasıl Kilitlerim?

Öncelikle kilitlemek istediğiniz kanalı seçin. Ardından farenizi üzerine getirin ve adın yanında bir dişli logosu göreceksiniz, ona tıklayın. Daha sonrasında ise aşağıdaki adımları takip edin.

  • İzin sekmesine gidin ve ardından “@herkes”i seçin, devre dışı bırakmak istediğiniz izni bulun.
  • Kanalı kilitlemeyi planlıyorsanız (sizin dışındaki herkes o kanala mesaj gönderemez ancak mesaj geçmişini okuyabilir), Mesaj Gönder'i devre dışı bırakın.
  • Bunun yerine kanalı gizlemeyi planlıyorsanız, siz dışındaki herkesin kanalı görememesi için Mesajları Oku'yu devre dışı bırakın.
  • Kanal yapılandırmanızı kaydetmek için Değişiklikleri Kaydet düğmesine basmayı unutmayın.

Bu sayede kendi sunucunuzda dilediğiniz kanalı kilitleyebilir ve özelleştirebilirsiniz. Ayrıca Twitch Canlı İzleyici paketlerimizden %50’ye varan komisyon indirimleri ile yararlanmak isterseniz Twitch paketlerimize göz atabilirsiniz.