Bilgisayarı Otomatik Kapatma Nasıl Yapılır?

Bilgisayar başında olmasak da bazen bilgisayarı açık bırakıp gitmek zorunda kalabiliriz. Bir şey indirmek ya da farklı bir nedenle bilgisayarların bir süre daha açık kalması gerekir. İşlem bittikten sonra ise kendisini otomatik olarak kapatacak bir sistem ayarlayabilir ve bu sayede bilgisayarın boşuna çalışmasını engelleriz. Bilgisayarı Otomatik Kapatma nasıl yapılıyor?

Torrent bir oyun ya da dosya indirirken bilgisayarın 3-4 saat aralığında açık kalması ve sonrasında ise kapanması gerekebilir. Aşağıda yer alan adımları takip ederek Windows 10 PC Kapatma işlemini otomatik olarak yapabilirsiniz.

Windows 10 Bilgisayarı Zaman Ayarlı Kapatma Nasıl Yapılır?

Windows 10 bilgisayarı zaman ayarlı kapatma yapabilmenin farklı yolları vardır. Bilgisayarınıza indireceğiniz bir program yada Windows 10 özelliklerini kullanarak otomatik kapatma talimatı verebilirsiniz. Hemen aşağıda programsız otomatik bilgisayar kapatma nasıl yapılıyor görebilirsiniz.

  • Çalıştır'ı açın ve çıkan ve 'cmd' yazın. ( Çalıştır'ı açmanın kısa yolu: Windows + R) basın
  • CMD'ye 'shutdown -s -f -t x' yazın
  • X yazan kısma bilgisayarın ne zaman kapanmasını istiyorsanız o süreyi saniye olarak yazın

1 Saat = 3600 Saniye

6 Saat = 21600 Saniye

1 Gün = 86400 Saniye

Windows 11 Zaman Ayarlı Kapatma

Windows 11 bilgisayarı otomatik kapatma özelliğini içerisinde barındırıyor. Herhangi bir komut girmeden kapatma yapabilirsiniz. Windows 11 zaman ayarlı kapatma ile ek bir programa ihtiyaç duymadan istediğiniz zaman bilgisayarınızı kapatabilirsiniz.

Bilgisayar Otomatik Kapatma Programı

Otomatik PC kapatma programı belirlediğiniz sürede bilgisayarınızın başında olmasanız bile otomatik olarak kapanmasını sağlıyor. Ayrıca kapanma süresine yakın dönemlerde uyarı göndererek kapanmaya kaç dakika kaldığını da rapor ediyor. Bilgisayarı manuel olarak kapatmak istemeyen bir yardımcı arayanlar için program ideal olacaktır.

PC Auto Shutdown Özellikleri

  • Türkçe dil desteği,
  • Basit kullanım,
  • Tamamen ücretsiz,
  • Düşük dosya boyutu,

PC Auto Shutdown ücretsiz bir programdır. Windows XP, Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10 sürümleri için kullanılabilir.