Facebook Bildirimleri Kapatma Nasıl Yapılır?

Facebook bildirimleri kapatma nasil yapilir - wubito blog

Facebook bildirim kapatma özelliği, sürekli gelen bildirimlerden rahatsızlık duyanlar için bunu kontrol altına almalarını sağlayan bir özelliktir. Bazen peş peşe gelen bildirimler, sürekli bildirim sesi ile çalan veya titreyen telefon sinir bozucu olabilir. Özellikle iş yerinde ya da gün içerisinde önemli bir anda bildirim sesiyle dikkatiniz dağılıyor olabilir. Bu durumdan rahatsız oluyorsanız, çözümü oldukça basit. Bu yazımızdaki adımları takip ederek Facebook bildirimlerinizi sessize alabilir veya tamamen bildirimleri kapatabilirsiniz.

Facebook Bildirimleri Kısmen Seçerek Kapatma

Bildirim yağmurundan sıkılanlar için ilk yöntemimiz, bildirim sesini kapatmaktır. Konsantrasyonunuzu bozan ya da sürekli dikkatinizi çekerek sizi sosyal medyada daha fazla zaman geçirmeye zorlayan bu bildirimleri sessize almak iyi bir çözüm olabilir.

Facebook hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın. Karşınıza çıkan menüden “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine tıklayın ve ardından tekrar “Ayarlar”ı seçin. Sol tarafta yer alan menüde “Bildirimler” sekmesini bulun ve tıklayın. Bu sayfada ayrı ayrı seçim yaparak yada tamamını seçerek tüm bildirimlerinizi kapatabilirsiniz. Örneğin sadece yorum bildirimlerini kapatıp, biri sizi etiketlendiğinde bildirim almak istiyorsanız bunu yapabilmeniz mümkün. İşte bu kadar basit. Artık telefonunuza her yeni Facebook bildirimi gelmeyecek ve rahatsız edici bildirim yağmurundan kurtulmuş olacaksınız.

Facebook-bildirimleri-kapatma-islemi-yapilisi-resimli-1Facebook-bildirimleri-kapatma-islemi-yapilisi-resimli-2Bildirimleri Tamamen Kapatma ve Silme

Bazı durumlarda sadece bildirim sesinden değil, bildirimlerin çokluğundan da rahatsız olabilirsiniz. Bu rahatsızlığı yaşayanlar için Facebook bildirimlerini silmeyi nasıl yapacağınızı anlattık.

  1. Facebook sayfanızda, sağ üst köşede bulunan dünya ikonuna tıklayın.
  2. "Tüm Bildirimleri Gör" seçeneğine tıklayarak bildirimlerinizi görüntüleyin.
  3. Her bildirimde bulunan üç nokta simgesine tıklayın ve “Bu bildirimi gizle” seçeneğini seçin.

Bu adımlar sayesinde, bildirim hareket dökümünüzden gereksiz bildirimleri temizleyebilir ve sadece ilginç ve önemli olanlara odaklanabilirsiniz.

Bu basit ve etkili yöntemlerle, “Facebook bildirimleri nasıl kapatılır?” sorusunu yanıtladık. bildirimlerinizi daha iyi yönetebilir ve dikkatinizin dağılmasını önleyebilirsiniz. Herkes için sosyal medya kullanımını daha verimli hale getirmek bu tür küçük adımlarla mümkündür.